четвер, 17 жовтня 2024 р.

Прояви рабства в сучасному світі

 

  ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Саме тому щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у жовтні 2007 року Європейським Парламентом.
 Від початку 1990-х років Україна була і залишається транзитною країною та країною призначення для торгівлі людьми. Жертвами цих злочинів стають як чоловіки, так і жінки та діти, яких використовують для примусової праці, обман, шантаж, психологічний тиск, викрадення, побої, втягнення до економічної, алкогольної чи наркотичної залежності, сексуальної експлуатації, змушують до жебрацтва та експлуатують у інших формах. Проблема торгівлі людьми особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення рф на територію України. Країна агресор, яка порушила суверенітет та цілісність нашої держави, також використовує наших громадян у трудовому рабстві.  Жінки та діти, які змушені покинути Україну, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас і чоловіки, які залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми.
 Напередодні 18 жовтня в Перегінській центральній міській бібліотеці проведено інформаційну бесіду «Прояви рабства в сучасному світі» з працівниками бібліотеки, відділу культури, служби у справах дітей Перегінської селищної ради де було обговорено ризики торгівлі людьми в умовах сьогодення. 

 Присутні також переглянули фільми соціального спрямування з подальшим обговоренням «Третє тисячоліття – рабство існує», «Торгівля людьми – це може трапитись з кожним», які демонструють реальні події та справжні свідчення тих, хто постраждав від торгівлі людьми.

   Торгівля людьми – це не міф, а жахлива реальність, особливо в умовах військового стану.
   В наших силах зробити значно більше, ніж нам часом здається!

Немає коментарів:

Дописати коментар