пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Україна в моєму серці (до дня Незалежності України)


Вітаємо тебе ми Україно!

                               Бажаєм мирного, світлого,

чистого неба

Та вільного кращого майбуття!

Не забуваймо тих Герої,

Котрі пішли у Небеса,

Тих, що рятують Україну,

Ціною власного життя!

День Незалежності України – це свято, яке гуртує та зміцнює націю, виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогодення та майбутнє. Зараз, в умовах війни, ми як ніколи усвідомлюємо значення цього свята.

   Свято почалося з Декларації про державний суверенітет України, яку Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки прийняла 16 липня 1990 року. Ця декларація відзначала волю українського народу до незалежності та підтверджувала історичну важливість цього кроку. У зв’язку з цим Верховна Рада вирішила встановити 16 липня як День проголошення незалежності України.

   Проте, згодом було вирішено змінити дату свята. 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила «Акт про проголошення незалежності України». Цей акт офіційно оголосив про незалежність України від СРСР. Ця подія стала поворотною в історії країни, остаточно закріпивши її статус як суверенної держави.

   Після чого, 1 грудня 1991 року, відбувся всеукраїнський референдум, де більшістю голосів було підтримано незалежність України. Це підтвердило Акт проголошення незалежності та офіційно оголосило Україну незалежною країною.

    З того часу День Незалежності України відзначається щорічно 24 серпня.

  З нагоди свята Дня Незалежності України  Перегінська центральна міська бібліотека організувала для своїх користувачів книжкову виставку-інсталяцію «Україна в моєму серці». На експозиції представлена література про Україну, її народ та його героїчний шлях до здобуття самостійності, ключові події нашої історії, легендарних особистостей та видатних українців нашого минулого, які стали гордістю України. Також останній розділ своїми поетичними збірками висвітлює події сьогодення – війну.



   Щиро вітаємо усіх із 33-ю річницею Незалежності України. Нинішній рік – це рік великих випробувань, пора сподівань і надій. Нехай же всі вони справдяться. Бажаєм Вам від усього серця, щоб життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України!

   Нехай якнайшвидше над нашою державою засяє сонце ПЕРЕМОГИ!

Слава Україні!

Героям Слава!


Немає коментарів:

Дописати коментар