середа, 3 травня 2023 р.

Виїзний семінар з роботодавцями Перегінської селищної ради.

     20 квітня 2023 року на базі Перегінської центральної міської бібліотеки фахівцями Рожнятівського управління Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості  проведено виїздний семінар з роботодавцями Перегінської громади на тему: «Легалізація трудових відносин , детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю» 


        Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Галина Найко зазначила  що тема прихованої зайнятості населення та легалізації заробітної плати є завжди актуальна. Виплата заробітної плати в так званих “конвертах” знижує темп розвитку економіки в загально-державних масштабах та перешкоджає проведенню соціальних реформ, а також негативно впливає на благополуччя кожного громадянина. Наголосила на  необхідності належного оформлення трудових відносин, своєчасності та повноти виплати заробітної плати.

           Марія Зварич консультант роботодавця проінформувала про послуги служби зайнятості , ознайомила з можливостями отримати ваучер на навчання з метою опанування нових навичок та професій. Розповіла про стимулювання діяльності роботодавців у вигляді компенсації єдиного соціального внеску або частини заробітної плати в разі працевлаштування окремих категорій з громадян, внутрішньо переміщених осіб. Звернула увагу, що з 01 лютого 2023 року у рамках реалізації урядового проекту «є Робота» продовжується програма надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.           

           Під час зустрічі присутні обмінялись думками і підсумували, що на сьогодні, в умовах війни,  підтримка держави у вигляді сплачених податків та єдиного соціального внеску є життєво необхідною, адже вони спрямовуються також і на підтримку та забезпечення Збройних сил України, вирішення соціальних потреб громадян, реалізацію програм соціально-економічного розвитку країни. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар