пʼятниця, 12 травня 2023 р.

Усе від Матері бере початок…

  


  Щороку у другу неділю травня українці відзначають – День матері. Споконвіку мама – найдорожча та найрідніша людина для кожного, вона присвячує життя своїм дітям, жертвуючи всім заради їх щастя. Це одне з найзворушливіших свят, бо кожен з нас із дитинства і до останніх днів має в душі єдиний і неповторний образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить і самовіддано любитиме, незважаючи ні на що.

   «Мама» – таке коротке слово містить в собі надлюдські глибини скарбів! Все материнське життя з серця б’є велике невичерпне джерело безкорисної любові до своїх дітей. 

   На долю нашої Матері-Землі України випало багато випробувань, але вона має мужніх синів, які в різні часи історії обороняють її кордони, захищають її волю, цілісність і свободу. Нелегка доля і Жінки-Матері, яка щодня виглядає свого сина з війни, чекає його повернення додому.  

  Немає таких слів, які б могли передати страждання солдатських матерів, адже не для війни народили вони синів. 

   Ми хочемо привітати всіх наших матусь:

-Матерів військових, які пліч-о-пліч у єдиному строю дають відсіч ворогові;

- Матерів медиків, які надають допомогу на фронті;

- Матерів волонтерів, які докладають усіх зусиль, щоб доставити найнеобхідніше у всі гарячі точки;

- Матерів, які своїми молитвами щитом відбивають атаки ворога;

- Матерів, чиї сини і дочки віддали своє життя за наш мир і спокій. Вони назавжди залишаться у нашій пам'яті Героями.

Доземний Вам уклін, дорогі наші МАМИ!

   Дякуємо Вам за терпіння і мудрість, безмежну любов і відданість. Дай Вам, Боже, діждатись ще тієї мирної пори, коли чисте блакитне небо зігріє Ваші страждальні душі і своїм теплом зменшить біль Ваших сердець. Міцного Вам здоров’я, земного щастя, добробуту, злагоди, любові і поваги від рідних і близьких, Божої опіки!  Хай горе обминає Ваші родини! З Днем Матері!!!

    В переддень цього прекрасного весняного свята працівники Перегінської центральної міської бібліотеки підготували для Вас книжкову викладку «Образ Матері в художній літературі» з добіркою прекрасних віршів поетів Перегінська, присвячених матері. Та з нагоди цієї  дати  пропонуємо вам відеоогляд «Усе від Матері бере початок…».. Насолоджуйтесь поетичним словом Наталі Данилюк, Богдани Пілецької, Мар'яни Король.



   «Пісня про Матір» на слова Петра Рошка, музика Мирослава Романишина звучала для Вас, дорогі Матері,  у виконанні о. Богдана Русинкевича.

   Колектив Перегінської центральної міської бібліотеки вітає всіх дорогих матусь з їхнім святом. Нехай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші турботи, терпіння любов і відданість.


Немає коментарів:

Дописати коментар