вівторок, 30 травня 2023 р.

Діти України – жертви війни (до дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації)

   


4 червня в Україні відзначають день вшанування пам’яті  дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України та відзначає Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії.

   Постанову «Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України» Верховна Рада України ухвалила 1 червня 2021 року – у Міжнародний день захисту дітей.

   «Ми живемо у ХХІ столітті і такі слова як “діти війни” не мали стосуватися нас та наших дітей… Покоління, які виросли без війни, навіть у фільмах жахів не бачили того, що ми, а головне – наші діти, бачимо зараз…». (Дар’я Герасимчук, Уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації)

   На превеликий жаль, ця болюча статистика повною мірою не відображає масштабів втрат, яких зазнали діти протягом тривалого збройного конфлікту. Страшні реалії сьогодення… Щоденно кількість жертв серед дітей в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях продовжує зростати.

  До Дня пам’яті дітей, загиблих від агресії проти України в Перегінській центральній міській бібліотеці організовано виставку - факт фотографій « Діти України – жертви війни».

На превеликий жаль очі маленьких українців бувають сумні.

Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії – це протест проти насильства та війни!

Бажаємо всім діткам щастя, мирного неба, світлих і неповторних вражень, здоров’я та вдачі на життєвих дорогах.

Діти мають жити в мирі!

Ніколи не забудемо і не пробачимо!


Немає коментарів:

Дописати коментар