вівторок, 3 жовтня 2023 р.

У срібнім сяйві прожитих років

   Другий місяць осені починається з особливої дати. 1-го жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і день ветеранів.

    Осінь життя. В похилому віці прийнято підводити підсумки прожитому. Але життя не закінчилося, кожен день приносить все нові й нові враження. Похилі люди - це теж мешканці планети Земля, це повноправні громадяни своєї країни. Наше старше покоління - золотий фонд, скарбниця досвіду та знань, і, можливо, той скарб, що шукає і не може знайти Україна, щоб стати заможною та щасливою.

   Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Літній вік людини – зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, те що може літня людина, не завжди здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

   В останній час завдання гуманізації бібліотечного обслуговування стало надзвичайно важливим. Особливо, коли мова заходить про користування бібліотекою читачів особливої категорії - інвалідів та людей похилого віку.

    Милосердя й увагу до похилих людей необхідно виявляти не тільки під час проведення певних заходів, а й щодня. І хоча діють в нас спеціальні служби й заклади, в обов’язки яких входить турбота про літніх людей, тепле слово і піклування оточуючих ніколи не будуть зайві. Бібліотека за допомогою своїх специфічних засобів та форм роботи завжди привертає увагу до потреб та проблем людей похилого віку. Так і сьогодні, людей цієї категорії ,  Перегінська центральна міська бібліотека запрошує до бібліотеки на добре слово та ознайомитись із виставкою «У срібнім сяйві прожитих років».

       У розділі «Секрети бадьорості» знайдете поради про профілактику та лікування різних захворювань фізичними вправами, народними методами. 

   Розділ виставки «Старіти? Немає часу!» дасть цікаві поради щодо вирощування квітів, вишивання, в’язання, шиття, кулінарії та інших захоплень. Також для вас буде цікавим розділ «Книги вашої молодості». 

   Книга має унікальну здібність - вона лікує людські душі та тіла

          Тож вітаємо Вас із днем Людей поважного віку та чекаємо на Вас, шановні наші ветерани.


Немає коментарів:

Дописати коментар