четвер, 6 травня 2021 р.

Війна в серці, в пам’яті, в книгах...



І живуть у пам’яті народу

Його вірні дочки і сини,

Ті, що не вернулися з походів

Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,

Котрим не судилось розцвісти,

Закликають мир ясний і спокій,

Як зіницю ока, берегти.

В. Симоненко

   Кожен рік віддаляє нас від тієї незабутньої і великої переможної весни 1945 року. Не одне покоління виросло і змужніло за післявоєнні роки. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. 

   Святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь.

   8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми згадуємо про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловлюємо подяку та повагу всім борцям проти нацизму, увіковічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

   На честь відзначення пам’яті та примирення і 76 – ї річниці перемоги під        нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років   у Перегінській центральній  міській бібліотеці організовано тематичну виставку – пам'ять на тему «Війна в серці, в пам’яті, в книгах...».




Немає коментарів:

Дописати коментар