четвер, 13 травня 2021 р.

«Європа – надія мільйонів»



                                                                                            «Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку»

Фужере де Монброн

У третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні щорічно відзначається День Європи.Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

   Україна  -  єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. Обираючи курс на євроінтеграцію, намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, наша держава і почала відзначати День Європи. В Україні свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в Європейському Союзі. Важливо пам'ятати, що, обираючи демократичні цінності, громадянське суспільство, правову свідомість, збереження традиції, європейську систему освіти й інші категорії цього рівня, ми обираємо Європу.

   День Європи - це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. 

   У рамках цьогорічного  святкування  Дня  Європи – 2021  у Перегінській центральній  міській  бібліотеці   організована виставка-інсталяція «Європа – надія мільйонів»,  спрямована на покращення рівня проінформованості  нашої молоді про Європу, Європейський Союз.



На виставці представлені видання про історію, принципи функціонування, керівні інституції, органи ЄС та їх діяльність, європейські цінності, відносини Європейського Союзу та України та ін.

    Багато цікавого та загадкового, що таїть в собі Європа, побачили користувачі бібліотеки  під час інтернет-круїзу «Європа на твоїй долоні». Під час youtub-перегляду вони ознайомились із визначними місцями країн Європейського Союзу, а також із представленими книгами письменників цих країн.

   День Європи поступово стає справою державного значення і відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в дружній європейській сім’ї народів.


Немає коментарів:

Дописати коментар