вівторок, 5 вересня 2023 р.

Вечір-роздумів "Духовний заповіт Матері Терези"

Господь, дай мені сили 

                                      Втішати, а не бути втішеним, 
                                      Розуміти, а не бути зрозуміли
                                      Любити, а не бути любимим… 
                                       Адже, коли віддаємо, 
                                       отримуємо ми і, вибачаючи,  
                                       Знаходимо собі прощення
                                               /Із молитви св. Франциска, 
                              улюбленої молитви Матері Терези//

   
   Є особистості всесвітньовідомі, визнані за свою особливу діяльність, яка переходить у площину людських цінностей і несе Доброту, Милосердя, Терпимість, Любов до обездолених громадян різних країн і народів; це привертає увагу світової спільноти і, як вдячність, - ці люди стають публічними, удостоюються престижних нагород та премій, користуються визнанням і пошаною за своє прагнення – допомогти і зробити світ кращим.

   До когорти таких людей належить албанка - Мати Тереза /26.08.1910 – 5.09.1997/ (світське ім’я якої Агнес Гонджа Бояджиу), уродженка Македонії. 

    Сьогодні в Народному домі смт. Перегінське проведено вечір-роздумів "Духовний заповіт Матері Терези" організований працівниками Народного дому та Перегінської центральної міської бібліотеки для працівників клубних та бібліотечних закладів Перегінської територіальної громади. 


  Ведучі заходу Віра Абрам та Лідія Мельник пройшлися сторінками життя Матері Терези, присутні познайомилися із біографічними відомостями, міжнародною доброчинністю, всесвітнім визнанням і нагородами, а також про уроки та заповіти, якими в житті керувалась Мати Тереза.

Із словами-роздумами про духовне життя  наше у порівнянні до життя Матері Терези, звернувся до присутніх о. Богдан Русинкевич.



Вечір-роздумів супроводжувався виконанням духовних пісень у виконанні чоловічого гурту «Братове» та  


вокальний жіночий ансамбль.

На завершення ведучі подякували всім за участь у заході , де всі могли пороздумувати над життям Матері Терези та усвідомити, що життя її є для нас прикладом того, як , живучи на Землі, можна випромінювати світло Божого милосердя і дарувати його людям.


Немає коментарів:

Дописати коментар