четвер, 16 лютого 2023 р.

Україна єдина

   Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 14 лютого 2022 року №53, 16 лютого 2022 року оголошено Днем Єднання!

   Цей день є надзвичайно важливим для України, для згуртованості молоді!  

У   країна – це країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, мудрими, талановитими, працьовитими людьми, чарівними піснями, народними традиціями!

   Цього дня жителі Перегінської ТГ зібрались біля символічної Могили Січовим Стрільцям, щоб доєднатися до великої родини українців у спільній молитві, спільному виконанні Державного Гімну України та "Боже великий єдиний", у спільному бажанні закінчення війни та настання дня ПЕРЕМОГИ , щоб надалі жити у мирі та єдності.

    Велично прозвучав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний» у  виконанні  хору Народного Дому, керівник о. Богдан Русинкевич.

    

    До патріотичного заходу долучилися працівники Перегінської центральної, дитячої  бібліотек, народного дому разом з начальником відділу культури Світланою Худик. 

    До відзначеня першої річниці Дня Єднання Перегінська центральна міська бібліотека підготувала  виставку «Україна єдина», на якій представлена література, що розкриває красу нашого краю, його історію і неповторність! А також, в бібліотеці – організували флешмоб «Люблю Україну». У флешмобі взяли участь користувачі, бібліотекарі і учні Перегінського ліцею.




    Заходи, проведені в цей день, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави.

                









Немає коментарів:

Дописати коментар