четвер, 25 лютого 2016 р.

Шляхами долі Лесі Українки

     25 лютого вся Україна відзначає 145-річницю від дня народження нашої землячки, доньки українського народу Лесі Українки.
     В читальному залі Перегінської міської бібліотеки зібралися шанувальники таланту видатної поетеси, жінки-легенди – Лесі Українки. Літературну подорож «Шляхами долі Лесі Українки» було проведено з учнями школи. На першому етапі цієї подорожі завідуюча бібліотекою Галина Василів «пройшлася» її життєвим шляхом, розповіла про маловідомі факти з життя Лесі Українки, які відкрили по-новому її духовний світ та дали змогу зрозуміти силу її нескореного духу.
      Мабуть, немає жодного письменника в українській літературі, якого доля водила по всьому світу, як Лесю Українку. Географія її мандрів, часто вимушених, просто вражає: Київ (Україна) і Варшава (Польща), Берлін (Німеччина) і Петербург (Росія), Софія (Болгарія ) і Рига (Латвія), Відень (Австрія) і Мінськ (Білорусь), Земмерінг (Швейцарія) і Каїр (Єгипет), Сан-Ремо (Італія) і Сурамі (Грузія)... 
      На наступному етапі подорожі, Галина Василів запросила присутніх поринути у чудовий світ поезії геніальної українки, яка знала 9 мов, багато подорожувала та, незважаючи на страшну хворобу, жила, творила та любила.  Працівники бібліотеки та учні декламували поезію Лесі Українки.


      Про вшанування пам’яті Лесі Українки – присутні мали змогу переглянути уривок з відеофільму «Обличчя української історії. Леся Українка»


     Відвідувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з багатим доробком письменниці представленим на книжковій виставці «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…»
      Леся Українка прожила життя, сповнене невимовних страждань і гіркоти.  Але її творчість звучить оптимістично, в ній на повний голос пролунали життєрадісні мотиви сповнені віри в невичерпні сили народні. Поетеса живе серед нас, вона не вмерла, а тільки зробила крок у безсмертя

Немає коментарів:

Дописати коментар