середу, 17 лютого 2016 р.

Виставка-вернісаж «Голос душі»

      «Творчі здібності молодого покоління – основне національне багатство» - такими словами охарактеризувала своїх учнів і випускників викладач Перегінської школи мистецтв Оксана Матішак. Адже вона вже не один рік тісно співпрацює з Перегінською міською бібліотекою, де влаштовуються виставки робіт її  молодих талантів. От і нещодавно вона запропонувала відкрити виставку випускниці школи, а нині третьокурсниці Вижницького художнього коледжу Богдани Приймак, яка є  переможницею ІІ Всеукраїнського  конкурсу «Вижницька палітра» – ІІІ місце у номінації «Шевченкіана», учасниця Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої», учасниця обласної виставки в Нижньому Вербіжі «Обереги рідної землі» .


      Богдана - творча особистість зі своєю власною художньою думкою, неповторним своєрідним мисленням, що допомагає їй  розкрити себе, як митця.
      «Створюючи зображення, – каже молода художниця, – через малюнок виражається свій внутрішній, духовний світ, емоції, переживання, думки. Через творчу діяльність людина здатна краще пізнавати себе справжню, свої бажання і прагнення, а також передавати це нове знання іншим людям». 


      Основу експозиції складають 20 робіт, виконаних у різних техніках: витинанка, монотипія, панно із соломи, панно із тканини, графіка, пейзажні картини, фелтінг-іграшки із вовни. Роботи у різних жанрах зачаровують своєю безмежною фантазією, особливим баченням світу.
Вітаючи юну художницю з виставкою, завідуюча Перегінською міською бібліотекою Галина Василів сказала, що  представлені роботи приємно дивують професійними якостями та відмітила, що  плідна співпраця бібліотеки та школи мистецтв  зайняла гідне місце у культурному просторі. Про це свідчать і захоплені відгуки відвідувачів виставок. Художні твори молодих талантів несуть заряд оптимізму, порив, радість, надію на краще…



      Це так просто – робити світ прекрасним. Переконатися у цьому можуть перегінчани, завітавши до  бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар