пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Небесній Сотні шана й молитви

Герої не вмирають! Стихає біль, а пам'ять буде вічно!

      Минуло два роки з часу трагічних подій на Майдані Незалежності у Києві, що привели до непоправної втрати – загибелі понад сотні людей.
      У ці дні в Україні і світі запалюють свічки та моляться, згадуючи і прощаючись з усіма загиблими. В Перегінську біля пам’ятника героям Нероям Небесної Сотні пом’янути Героїв Майдану прийшли духовенство і громада селища, де о. Михайло Бойчук, о. Ярослав та о. Іван Іванейко відслужили панахиду.
       Прозвучав Державний Гімн України у виконанні гурту «Братове» та всіх присутніх. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх героїв
      Розпочала поминальний захід, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні, що безвинно полягли, захищаючи справедливість та долю Батьківщини, голова селищної Ради Ольга Василівна Абрам, яка зазначила, що все, що можемо сьогодні, це схилити голови перед їхнім подвигом, та жертвою. Все, що маємо зробити – це продовжити справу за яку вони боролись. Їхні імена повинні звучати знову і знову, щоб Україна не забула тих, хто мав стільки відваги, сміливості, жертовності, щоб не схилились перед загрозою смерті. Вона згадала всіх односельчан, які першими відгукнулись на події  Майдану, подякувала всім небайдужим за волонтерську допомогу, а також всім односельчанам- воїнам АТО, які брали і ще беруть участь у війні на сході України, а  це – Мельник Богдан, Семко Василь, Онуфрійчук Микола, Гадзецький Богдан, Семкович Любомир, Максимець Любомир, Пронь Петро, Бойко Петро. Їхні історії це приклад того, якою повинна бути віддана боротьба, коли знаєш «що» і «для чого» ти робиш і знаєш, що не відступиш, нізащо.

       На мітингу виступили також активний волонтер Перегінська Михайло Федірко, який від перших днів і до сьогодні  докладає всіх зусиль, щоб якнайбільше допомогти і тоді на Майдані, і на даний час воїнам АТО.

       Депутат районної Ради Володимир Семко віддав шану всім Героям Майдану, а особливо  побратимам по партії, які загинули в ті страшні дні 220-21 лютого, а саме Ігорю Дмитріву з Калуського району та Сергію Дідичу   з Городенки.

      Світлій пам'яті Небесної сотні приурочили  в поєднанні проникливу поезію та задушевну пісню гурт «Братове» та учні Перегінської ЗОШ №1І-ІІІ ступенів. А також свій вірш зачитав майданівець Олег  Люклян.


Немає коментарів:

Дописати коментар