середу, 10 лютого 2016 р.

Різдвяні посиденьки клубу "Надвечір'я"

      Сьогодні, у такий нелегкий час, важливо не розгубити традиції наших дідів-прадідів, батьків: вечорниці на Катерини, Андрія, Миколая, коляда, щедрівка, свято Василія, Водохреща, Стрітення Господнє.
        Одне з найзнаменніших та найвеличніших свят першого місяця року є Різдво Христове. У давнину це була Коляда – свято народження Сонця. На Різдво по українських селах дзвенять пісні, колядки та щедрівки.
      9 лютого 2016 року члени клубу «Надвечір’я» , що діє при Перегінській міській бібліотеці зібралися на народознавчі зимово-різдвяні посиденьки «Зима щедра святами».  Ведучі заходу Галина Василів та Люба Абрам ще раз згадали про звичаї та обряди свят зимового циклу.


      Захід проходив в теплій та веселій атмосфері.  Присутніх у залі прийшли привітати гурт «Маленькі Бойки», які своїми колядками прославляють народженого Ісуса по всій Україні.


    На захід прибули радник Голови районної адміністрації Федоренко Наталія Петрівна та голова громадської Ради Абрам Богдан Федорович, які нагороджували учасників гурту «Маленькі бойки» грамотами та подяками Мелітопольської обласної Ради.  


     Учасниці гурту Соломія Чічак та Віра Стефура поділилися враженнями від поїздок.
      Відрадно, що  у своїх віршах наші поети-земляки оспівують традиції і обряди нашого краю. Поетеса з Перегінского Наталія Богданівна Данилюк прочитала свої вірші «Щедрий вечір» та «Те саме Різдво».


     Разом з ансамблем «Маленькі бойки» присутні виконували колядки.

Немає коментарів:

Дописати коментар