четвер, 18 квітня 2024 р.

Безмежні можливості: досвід безбар’єрності в бібліотеках



   Створення безбар’єрного середовища   в бібліотеці – це важлива задача, оскільки бібліотеки повинні бути доступними для всіх груп населення, включаючи осіб із різними видами обмежень та потребами. Наразі наша країна стикається з численними викликами, бібліотеки виконують нові соціальні функції у відповідь на запити суспільства та громад, з’являється все більше прикладів безбар’єрних рішень бібліотек.

   Завдання бібліотек сьогодні -  створити максимально комфортне середовище для своїх особливих читачів і забезпечити умови для рівного та вільного доступу інформації всім громадянам.

   Наше суспільство не повинно в чомусь обмежувати чи відокремлювати людей з інвалідністю, сприймати їх як людей, що потребують особливої опіки в ізольованих умовах. Ми маємо сприймати їх як рівних людей, які можуть жити поміж нас, мати можливість проявляти себе, не боятись якогось осуду і бути потрібними суспільству. Думаємо, що кожна бібліотека, навіть найменша сільська, має змогу та ресурси для допомоги і підтримки таких користувачів.

   Приєднуйтесь до нашої виставки-інформації  "Безмежні можливості: досвід безбар’єрності в бібліотеках", щоб дізнатися інноваційні підходи до обслуговування людей з обмеженими можливостями в бібліотечному середовищі. Відкрийте для себе безбар’єрний доступ до культурних та освітніх ресурсів, які розширять ваш горизонт і дозволять вам насолоджуватися світом знань разом з усіма. Приєднуйтеся до нашої місії створення та інклюзивного  простору       для всіх.


Немає коментарів:

Дописати коментар