вівторок, 16 квітня 2024 р.

Зустріч робочої групи ОВА із сім’ями загиблих захисників та захисниць України

   10 квітня, в Перегінській територіальній громаді відбулася зустріч з представниками виїзної робочої групи з організації надання допомоги членам сімей загиблих ветеранів війни Перегінської та Дубівської територіальних громад.



    Напередодні зустрічі представники робочої групи відвідали Алею слави в центрі селища Перегінське та вшанували їх хвилиною пам’яті.

   На зустрічі було обговорено ряд проблемних питань, з якими сьогодні стикнулися сім’ї та родини загиблих службовців, очікування змін та прийняття Урядом підзаконних актів у відповідності до чинного законодавства, отримання разової допомоги сім’ї у випадку загибелі військовослужбовця, отримання необхідних документів, які засвідчують участь у бойових діях.

   Головним напрямком є забезпечення ветеранської політики. Так, на рівні області вже створено Управління з питань ветеранської політики та реалізовується проєкт “Турбота про родину Героя”, діють програми підтримки сімей загиблих військовослужбовців.

   На зустрічі відзначено Перегінську громаду як одну з найкращих в області у реалізації програм підтримки сімей загиблих. Тут тісно взаємодіє орган місцевого самоврядування з вищевказаними сім’ями та родинами.

   Учасники зустрічі мали змогу отримати відповіді на свої питання як під час зустрічі, так і під час особистих консультацій з відповідними спеціалістами виїзної робочої групи.

   Наприкінці матері військового Ярослава КУЗЯ вручено символічний та цінний пам’ятний подарунок з нагоди дня її народження.





Немає коментарів:

Дописати коментар