четвер, 7 березня 2024 р.

«Зламана доля, та нескорена воля» (до 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка)

 Ти нам залишив прагнення високі,

                          Шляхи священні, по яких іти

Твого сумління й мужності уроки

Ми бережем і будем берегти.

                                             Микола Палієнко

      Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.

      Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення. 

      Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.

      Щирість автора, його любов до народу, до рідної землі, а також мова, співуча, як пісня і багата, як історія народу, викликали захоплення.

      Світла постать Тараса Григоровича з його беззавітною любов’ю до народу, до своєї Батьківщини мала і матиме величезний вплив, викликала і викликатиме щире захоплення в усі часи. Його ім'я органічно вплелося в історію та культуру не тільки українського народу. Воно знане далеко за межами рідного краю.

     Тарас Шевченко - поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, який залишив велику образотворчу спадщину-понад тисячу творів.

     Вшанування генія Тараса Григоровича Шевченка стало вже традицією  і в нашій бібліотеці. До 210-ої річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка працівники бібліотеки розгорнули книжково–ілюстративну виставку-вшанування «Зламана доля, та нескорена воля»

  Та проведено  флешмоб «Шануймо слово Кобзаря»

                                               "Розрита Могила" Марія Марко


"Мені однаково, чи буду..." Надія Бойко


Лисюк Анастасія "Незавидуй багатому":

Виграло Соломія "Не так тії вороги"

    Перед нами постає питання об`єднання суспільства у патріотичних рухах за незалежність і  цілісність української держави, виховання у молоді любові до рідної землі,бажання знати більше про історію нашої держави, її видатних постатей, національних героїв. У цьому аспекті вивчення і популяризація творчої спадщини великого українського поета, прозаїка, драматурга, художника, етнографа, пророка Т.Г. Шевченка – одне із завдань бібліотеки.

    Тож, нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане Заповітом для всіх нас: берегти мову, народні звичаї, пісні, з основною метою – пронести все це через віки. А вогонь його душі нехай запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі свого народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар