четвер, 21 березня 2024 р.

Родом землі Перегінської


 Національний тиждень читання поезії проходить з 16 по 24 березня 2024 року. Цей тиждень-особлива подія, яка охоплює Всесвітній День поезії 21 березня та відзначає роль поетів у нашій культурі, особливо під час війни. Темою тижня поезії 2024 став «Дім», а гаслом – «Ріки незмінно течуть додому». Ця тема стала символом міцних зв’язків з Батьківщиною, навіть коли доля роз’єднує людей на великі відстані. А ще це шана тим, хто за дім віддав найцінніше… Дім-це Україна і ми разом будемо чекати повернення тих, хто позбавлений її сьогодні.

   Перегінська центральна міська бібліотека долучилася до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії». У стінах бібліотечного закладу пройшла година авторської поезії «Поети рідного краю». Їхня нинішня поезія присвячена військовій тематиці, та безпосередньо пов’язана з жорстокими подіями нашого сьогодення.

                                               Наталя Данилюк "Весно моя розхристана..."

                                            
                                              Богдана Пілецька     "Цього міста уже немає" 


                                                     Ярослав Люльчак "Московський кат"

                                
                                             Мар"яна Король"Зігріло душу сонце золоте"

                                                       
                                              Наталя Данилюк "Ця чорна рать..."

   Творчість поетів рідного краю-безцінна. Читаючи їхні твори, ми ще більше розуміємо і відчуємо красу й неповторність рідноїь землі, навчаємось розуміти найголовніше – добро наших сердець, чесна праця й благородні діяння ніколи не пропадуть марно. Читайте та пишайтеся нашими талановитими земляками!

    До Національного тижня читання долучилася також наша постійна учасниця заходів Анастасія Юрчишин, яка на даний час тимчасово змушена перебувати за межами України .

                                                 Вікторія Сова «Рідний дім»




Немає коментарів:

Дописати коментар