вівторок, 20 лютого 2024 р.

На варті наших душ Небесна Сотня



«Ти – Сотня свята із синів України,
Ти варту небесну несеш
За вільну, єдину, міцну Україну,
Від ворога нас вбережеш.»

Леся Домбровська

    20 лютого згідно з Указом Президента України ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні. Саме у ці дні, десять років тому, під час Революції Гідності, протистояння на Майдані сягнуло свого піку. В один момент  прості українці, звичайні люди із гарячими мужніми серцями стали солдатами свого народу. 107 Героїв стали останнім поштовхом для України на шляху до віднайдення свої траєкторії розвитку. Жертви героїв, які віддали своє життя на Майдані, показують, що боротьба за ідеали може бути важкою і жорстокою, але вона того варта.
   Задля нашої свободи і розвитку демократії Герої Небесної Сотні пожертвували своїм життям і цим змінили хід української історії.
    Сьогодні в Перегінській територіальній громаді відбулася панахида вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, до якої долучилися працівники відділу культури, Перегінської центральної міської бібліотеки, Перегінської дитячої бібліотеки, Народного дому селища Перегінське.
 



  В Перегінській центральній міській бібліотеці діє виставка-пам’ять «На варті наших душ Небесна Сотня», що відкриває книжкові портали в холодні зимові дні Революції Гідності. 
 
   Майдан довів усьому світові, що українці - це народ волі, сили та незламного духу. Разом ми збережемо свою країну, змінимо її на краще. Завжди пам’ятаймо своїх Героїв. Вони пішли, але залишилися у наших серцях.
   Слава Україні! Героям Слава!
 




Немає коментарів:

Дописати коментар