вівторок, 27 лютого 2024 р.

Я жива, я буду вічно жити (153 роки від дня народження Лесі Українки)

 


   25 лютого виповнюється 153 роки від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості. Дивний талант мала Леся Українка. Якої б з тем не торкалося її перо, вона перетворювала їх на дорогоцінні літературні перли, де сила образів, поетичного слова і зображення подій робило їх такими чіткими і рельєфними, що назавжди залишилися і в пам’яті, і в серці її вдячних нащадків.

   У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла крізь усе своє життя.

   Користувачі  Перегінської центральної міської бібліотеки мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою: «Я жива, я буду вічно жити», на якій представлені книги про життя та творчість поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем, драматичних творів .

 Шанувальники поезії Лесі Українки долучилися до читання віршів, які були і є завжди актуальними.

                                                      Надія Бойко  "Не зрадь"



Соломія Полич "Гімн. Grave"


Катерина Петреній "Як дитиною,  бувало..."

 

Спадщина Лесі Українки – це цілюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім нинішним і прийдешнім поколінням, брати наснагу для життя і праці.  

Немає коментарів:

Дописати коментар