вівторок, 27 червня 2023 р.

Конституція України - правовий оберіг держави

 


          Ти знай - ти маєш право на життя...
       28 червня – День Конституції України, свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини! Цей день назавжди ввійшов видатною подією в сучасну історію нашого народу і українського державотворення.
     Проголосивши 24 серпня 1991 року Акт незалежності України та створивши самостійну державу, наша Батьківщина потребувала основного закону, за яким вона в подальшому повинна була існувати. Таким Законом стала Конституція України, прийнята Верховною Радою 28 червня 1996 року.
     Саме 2023 році ми відзначаємо 27-му річницю її прийняття. Вона утвердила реальність української національної державності, визнає людину найвищою соціальною цінністю, дає не тільки можливість нам будувати вільну, демократичну, соціальну і правову державу, а й є також даниною пам’яті мільйонів українців, що віддали своє життя за Україну.
     Конституція будь-якої держави є її основним, найголовнішим законом. Вона виступає як джерело права,  встановлює фундаментальні, принципові положення організації і діяльності як держави, так і взагалі суспільства, констатує правовий статус особистості.
     До Дня Конституції України  в Перегінській центральній міській бібліотеці  організовано тематичну виставку «Конституція України – запорука державності», на якій представлено офіційні тексти Основного Закону нашої держави, літературу про становлення української державності, про Пилипа Орлика та його Конституцію, про історію створення, прийняття та основні засади Основного Закону нашої держави.

     Конституція – основа процвітаючої держави, запорука єдності українського народу, гарантія прав і свобод кожного громадянина. Основний Закон відбиває складний історичний шлях, що пройшов український народ, і сьогодні виборюючи незалежність та право самостійно визначати свою долю. Завітайте до бібліотеки та ознайомтеся з Основним Законом країни - гарантом  незалежності і соборності України
    А також Перегінська центральна міська бібліотека презентує відео - дайджест "Історичні витоки української Конституції":



                             Чекаємо на зустріч з вами.

  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар