вівторок, 7 березня 2023 р.

Вшановуємо Кобзаря

 


    Місяць березень належить споминам про найбільшого  українського генія, поета Тараса Шевченка. Всюди, де лишень живуть українці, у своїх прадідівських оселях чи оселі поза своїми землями, згадують у березні свого пророка… Вірші Великого Генія українського народу повинен знати кожен, адже «Кобзар» - це друга Біблія для українців.

  Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по новому осмислити його поетичні та прозові твори, зрозуміти сучасне і себе в ньому.

   З нагоди 209-ї річниці від дня народження  поета Перегінська центральна міська бібліотека презентує книжково-ілюстративну виставку «Геній і пророк українського народу». Виставка знайомить користувачів із творчим доробком Великого Кобзаря. Також на ній представлені видання, які висвітлюють життєвий і творчий шлях Тараса Григоровича, його мандрівки різними куточками світу, спогади про Кобзаря, невідомі епізоди та цікаві факти із життя письменника. Запрошуємо всіх бажаючих помандрувати книжковою виставкою 

    В цей Шевченківський тиждень в бібліотеці можна було  звернутись до творчості Шевченка через літературні  читання «Від слова – до серця». Користувачі бібліотеки, читаючи поезії Кобзаря водночас роздумували над актуальністю його творів .


Вірш читає поетеса Богдана Пілецька


Вірш  "Думка" читає учениця Лисюк  Анастасія



Вірш "Мені однаково" читає учениця Гриців Марія

                  ВІрш "Лілея" читає користувачка бібліотеки Грушко Христина


  "Пам'яті Шевченка"  у виконанні Лисюк Анастасії та Гриців Марії

    Ми не просто вшановуємо пам’ять славетного поета, а хочемо, щоб кожен серцем відчув його невмируще слово, повірив  йому. Жоден поет світу не зрівняється з ним у величі жертовної любові до свого народу.

  Ім’я Тараса Шевченка дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури, а його твори актуально звучать і сьогодні та залишаються життєдайним джерелом, потужним стимулом національного і духовного відродження незалежної України.

   Тарас Шевченко – це не минуле, Тарас Шевченко –сьогодення. Як для нас, так і для всього  світу Шевченко – це Україна, а Україна –це Шевченко. Сьогодні, як ніколи, поет органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно в нашій вільній державі. Тожчитаємо і надихаємось пророчими віршами, єднаємося і перемагаємо!!!









Немає коментарів:

Дописати коментар