понеділок, 12 грудня 2022 р.


 10 грудня – Міжнародний  день прав людини, який у світі відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Історичний розвиток нашої цивілізації на всіх етапах свого становлення перетинався з одними і тими ж питаннями, які надалі були окреслені і узагальнені  в цілісне поняття – права людини.

Кожен громадянин має володіти хоча б необхідним мінімумом правових знань. Незнання законів не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна скористатися і захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку. Тому ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки.

До дня прав людини В Перегінській ценральній міській бібліотеці прведено інформаційну годину «Країною закону, права і моралі» та організовано книжкову виставку «Держава і я. Правові аспекти». 



Тут представлена література з різних галузей права, спрямована на підвищення рівня правової культури,представлені книги, що розкривають суть і зміст окремих статей «Декларації»,інформація про права дитини,оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права.
     Особливий акцент зроблено на літературі по профілактиці та боротьбі із жорстоким поводженням та насильством в сім’ях, по роботі з протидії торгівлі людьми. Цікавою для користувачів буде підбірка художніх книг цієї тематики.
Видання сприяють підвищенню рівня правової культури користувачів бібліотеки, інформованості про їх конституційне право їх реалізації та захисту.

          Тож запрошуємо вас до цікавого та змістовного перегляду.                      Чекаємо на зустріч з вами.

Немає коментарів:

Дописати коментар