четвер, 30 вересня 2021 р.

«У мій сад завітала вже осінь»


 Осінь - пора, коли квітнуть хризантеми. Без перебільшення ця квітка може слугувати уособленням людей, свято яких 1 жовтня щороку відзначається на міжнародному рівні. День літньої людини - це чисте і світле свято.

   Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі люди похилого віку, чим маємо завдячувати їм. Передусім - це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство - досвід, знання, уміння, мудрість. Та найголовніше - це покоління тих, хто пережив війни, голодомори, утиски та переслідування, безпідставні та безглузді втрати рідних. Цього не можна забувати!

   Пам'ятаймо повсякчас про свій борг перед ветеранами та людьми поважного віку. І робімо все, щоб вони щоденно відчували повагу й турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності.

   Про це йшла мова на вечорі спілкування    «У мій сад завітала вже осінь», який відбувся 30 вересня в читальному залі  Перегінської центральної міської бібліотеки, зорганізований спільно з працівниками територіального центру соціального обслуговування населення Перегінської селищної ради. Винуватці святкування зібралися в чудовому товаристві для невимушеного спілкування. Посмішки сяяли на обличчях запрошених пенсіонерів, ветеранів праці. Їм є про що розповісти, є про що згадати. 

   По особливому тепло звучали привітальні слова, адресовані присутнім від Голови Перегінської селищної ради Ірини Богданівни Люклян, заступника голови Василя Леоновича Глинки, директора територіального центру соціального обслуговування населення Лесі Юріївни Бойко.



   Своїми враженнями та думками від прожитого ділились вчителі-пенсіонери Оксана Степанівна  Кулик, Ганна Федорівна Зозук, бувший аптекар Марія Василівна Депутат, бібліотекар Ярослава Василівна Рошко, завідувачка  клубом Дарія Йосипівна Котик та інженер Софія Яківна Романко.

        Ліричні вірші і сердечні слова чергувалися з музичними номерами та щирими привітаннями на адресу людей похилого віку у виконанні методиста народного дому Віти Олексій та солістки аматорського колективу «Маленькі бойки» Соломії Чічак.
     
     Завідувачка центральною міською бібліотекою Люба Абрам  та ведучі Лідія Мельник та Оксана Яцишинець завершили свято побажаннями, щоб у всіх не лише сьогодні а й завжди був хороший настрій, щоб кожен день додавав бадьорості, щоб сонячне проміння зігрівало серця, а слова подяки возвеличували, щоб постійно відчували свою повагу, шану, гордість, ніжність, відданість любові…




Немає коментарів:

Дописати коментар