понеділок, 6 вересня 2021 р.

Славний син Підгір'я

    02.09.2021 року з нагоди 210-ї річниці від Дня народження нашого славнозвісного земляка І.М.Вагилевича біля музею та пам'ятника видатного етнографа,поета та краєзнавця відбулося літературно-музичне свято "Славний син Підгір'я". 


                                   
Панахиду за упокій душі славного поета бойківського краю Івана Вагилевича відправили настоятелі храмів св. Арт  Михаїла ПЦУ о. Володимир Васюта та св. Апостолів Петра і Павла ПЦУ о. Василь Депутат.


    До присутніх із словами вдячності та гордості за земляка звернулись заступник голови Перегінської ОТГ Володимир Вагилевич та староста села Мирослава Гулій, начальник відділу культури Перегінської ОТГ Світлана Богданівна Худик.
   



                               

На святі були присутні заступник голови Перегінської ОТГ Василь Глинка та старости сіл Перегінської ОТГ,начальник відділу освіти Перегінської ОТГ, також житель села Ясень Мотрюк Василь Васильович.
    Працівники Перегінського НД підготували та провели літературно-музичне свято "Славний син Підгір'я". Ведучі дійства Віра Абрам та Віта Олексій пройшлися сторінками життєвого та творчого шляху Івана Вагилевича, прочитали його вірші, а тріо  «Плеяда» з Ясеня виконали пісню на його слова.



   До 210 -ї річниці славного земляка у видавництві Час Інформ вийшла з друку поетична збірка "Зерна добра і любові", присвячена цій даті, завідувачки Народного Дому с. Ясень, члена Літератуного об'єднання "Ґорґани" Зінаїди Смик, яка  продекламувала вірш, присвячений поету-земляку.



   Вшанування пам’яті супроводжувалось пісенним співом у виконанні аматорського зразкового чоловічого гурту «Братове», солістки Віти Олексій, та церковних хорів.




   У святі взяли участь  працівники бібліотечної системи ОТГ на чолі з завідуючою Перегінською центральною бібліотекою Любою Богданівною Абрам. 





Немає коментарів:

Дописати коментар