пʼятниця, 19 березня 2021 р.

Творчий вернісаж «Корінням з землі Перегінської»

 


  Поезія – це голос істини, голос правди. Той хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство.
Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Животворна симфонія мелодій, звуків, слів супроводжує нас усе життя, повнить світ тією особливою красою, яка робить кожного, хто прилучається до неї, чистішим, досконалішим.

  До Всесвітнього дня поезії працівники Перегінської центральної міської бібліотеки влаштували книжкову виставку «Золоті ключі краю:літературна Рожнятівщина» та провели онлайн-зустріч    з творчою, щирою, відкритою до спілкування літературною когортою поетів Перегінська.

  Приємно, що поетична когорта нашого селища зростає, і ми можемо похвалитись поетами, які є членами  літературного об’єднання «Горгани», а це: Наталя Данилюк, Богдана Пілецька, Наталя Волошин, Олег Бойко, Наталя Соломчак, Мар’яна Король та Ярослав Люльчак

   І сьогодні у віршованому творчому вернісажі «Корінням з землі Перегінської» ми звертаємося до слова, написаного місцевими авторами Вірші  перегінських поетів, які вміщені у  чотирьох збірках  «Карпатської симфонії» читають працівники закладів культури.




  « Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний», - сказав Василь Сухомлинський. Такими є поети та письменники нашого краю, творчість яких - безцінна. Читаючи їх твори, ми ще більше розуміємо і відчуємо красу і неповторність рідної землі, вчимося розуміти найголовніше – що добро наших сердець, чесна праця й благородні діяння ніколи не пропадуть марно, бо вони стали найдорожчими людськими цінностями.

  Сподіваємось, що карантинні обмеження закінчаться і користувачі бібліотеки зможуть зустрітись із поетами краю в стінах закладів культури. Тож нехай ніколи не зміліє та криниця, з якої Ви черпаєте сили для душі і праці. Бажаємо Вам внутрішньої гармонії, великої енергії і натхнення  для  нових   збірок  поезій! Бажаємо кожному з вас і  нас: людського щастя, милосердя, доброти, ніжності. Мирного  неба  нам  всім! 


Немає коментарів:

Дописати коментар