четвер, 18 березня 2021 р.

Є поети для епох



“Якби це було просто щастя,

то це було б просто щастя.

А все, що зверх того, це вже — поезія.”

Л. Костенко


 
Одній із найвідоміших українок сучасності Ліні Костенко 19 березня виповнюється 91 рік. Вона - жива легенда, геній слова, її біографія є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості.

   Своїм життям і творчістю вона засвідчує непохитну мужність, палку любов до України. Вона — одна з тих митців, хто не втратив людської гідності в часи переслідувань, не йшов на компроміс з владою, бо свою позицію поетеса завжди виражала прямо і відкрито.

   Ліна Костенко – це унікальне явище в українській літературі і не тільки в українській, а  й у європейській, світовій, тому що такої глибини переживань і самокритичності сучасна література ще не знала. На нинішньому поетичному олімпі України серед інших майстрів слова вже кілька десятиліть живе вона як «нерозгадане чудо», «голос народу». Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності.

   Для ближчого знайомства з творчим надбанням поетеси запрошуємо завітати до Перегінської центральної  міської бібліотеки. 



Немає коментарів:

Дописати коментар