середа, 26 лютого 2020 р.

Літературні посиденьки з Ярославом Люльчаком

     "Велика діра" - під такою назвою вийшла у світ перша книжка творів перегінського гумориста Ярослава Люльчака, члена Рожнятівського районного об’єднання «Горгани», який завжди має веселу вдачу і гуморески котрого звучать із сцен малих і великих та дарують людям радість.
  25 лютого  працівники Перегінських бібліотек взяли участь у літературних посиденьках з Ярославом  Люльчаком, які пройшли в актовому залі Перегінської ЗОШ І-ІІІ ст.  В цей день було презентовано першу його збірку, яка вийшла у видавництві «Таля» минулого року. До книжки ввійшли твори, написані в останні три роки.
  
     Пан Ярослав  зазначив, що деякі його твори вже звучали із сцени та відмітив, що гуморески написані на побутову тематику, що карпатський гумор унікальний і, що він має на кого рівнятися, бо дружить з багатьма майстрами цього жанру – Володимиром Пушкарем, Миколою Савчуком, Дмитром Драпаком та іншими, читає та популяризує їхні твори.
  Літоб'єднання "Ґорґани" теж не могло залишитися осторонь такої цікавої події, тож на чолі з Любомиром Михайлівим прибули на захід у своєму більшому складі, щоб порадіти за свого колегу і підтримати його. Теплі слова привітання і вдячності прозвучали від  літспільноти.
   До привітального слова долучилися директор Перегінської школи №1 Іван Ілліч Депутович, начальник відділу культури райдержадміністрації Володимир Борович, заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина та працівники міської і дитячої бібліотеки на чолі з Галиною Василів. 
   Неперевершені гуморески з вуст самого автора, пісні у виконанні гурту "Братове", керівником якого є Ярослав Люльчак і талановитих "Маленьких бойків" – керівник Наталія Шпак, дотепна інсценізація однієї з гуморесок учнями школи, чудові ілюстрації до творів Я. Люльчака, подаровані йому вчителем малювання Тетяною Тринчук, - все це зробило свято гумору яскравим і незабутнім!
   Дай Боже вам , Ярославе Люльчаку, нових цікавих ідей і щедрих творчих ужинків!

Немає коментарів:

Дописати коментар