вівторок, 30 січня 2018 р.

Згадаймо юність, що горіла в Крутах

   Є в українській історії події, які стали знаковими, символічними. Такою подією є смерть молодих юнаків, які стали на захист молодої Української держави 29 січня 1918 р., на залізничній станції біля села Крути.
    З нагоди 100-річчя вшанування пам'яті загиблих юнаків під станцією Крути працівники Перегінської бібліотеки здійснили історичний екскурс" Згадаймо юність, що горіла в Крутах". Бібліотекарі та вчитель історії Депутат Юлія Миколаївна  ознайомили присутніх старшокласників загальноосвітньої школи № 2 із січневими подіями 1918 року.
     Cаме там 100 років тому відбувся бій, який увійшов в історію як вияв самовідданого патріотизму, жертовної любові до рідної землі та героїчного втілення національної ідеї. Вони майже всі загинули в цім нерівнім бою, принесли в жертву Батьківщині свою молодість, своє життя.
    Відзначаючи цю трагічну дату, з метою виховання патріотизму, в бібліотеці була оформлена виставка - реквієм, присвячена тим подіям «Пам’ятаємо героїв Крут». Школярі переглянули відеофільми "Пам'яті Героїв Крут присвячується".

Немає коментарів:

Дописати коментар