середу, 14 лютого 2018 р.

Добрі свята приходять до бібліотеки

   Місяць лютий багатий на чудові святкові дні. І одне із найбільших і найшанованіших церковних свят — Стрітення, яке відзначають 15 лютого. Ще стоять тріскучі морози, а в повітрі вже пахне весною. За народним уявленням, в цей день весна зустрічається із зимою.
     До дня Стрітення у Перегінській міській  бібліотеці 13 лютого на черговому засіданні клубу «Надвечір»я» пройшло свято «Добрі свята приходять до бібліотеки». Цим святом закінчуються новорічно-різдвяні свята, завершується час для колядування. Тому і розпочалося дійство колядою «Бог предвічний» у виконанні  всіх присутніх.
   В ході зустрічі всі учасники ознайомились з обрядами, звичаями та повір'ями християнства, пов’язані із святом Стрітення, з якими ознайомили присутніх працівники бібліотеки Галина Василів та Лідія Мельник.
       Радісний і піднесений дух панував у світлиці, коли до неї завітав гурт «Різдвяні зорі» (керівник Ярослав Люльчак), де звучали мелодійні  колядки та виголошувались чудові віншування  та вітання з Різдвом Христовим!
   Із завершенням свят  привітати перегінчан приїхали сусіди із села Закерничне – гурт «Закерничани».
   Також місяць лютий доповнює ще одне свято. З ініціативи міжнародних організацій 17 лютого по всьому світу відзначається День Спонтанного Прояву Доброти! Це свято, як нагадування всім нам про те, що ми повинні якомога частіше проявляти доброту і чуйність до тих, хто оточує нас.
      Милосердя й доброта як два крила, на яких тримається людство.
     Працівники  бібліотеки особливу увагу звернули на те, що іноді для щастя необхідно просто озирнутися навколо і допомогти тим, хто цього потребує, запалити вогник милосердя і добра. Відмітили роботу працівників соціальної служби територіального центру району та Перегінського відділення, які творять милосердну справу для наших одиноких людей. Також висловили щирі слова подяки молитовній групі жінок, волонтерам селища, тому що їхня робота, то є велика, важка милосердна справа для наших захисників України.
     Спогадами  про прояви Божого милосердя ділились
                      Віра Семкович, Надія Коцан - вчителі Закерничанської школи,
                           Марія Василівна Депутат -учасниця молитовної групи,
   Мирослава Пилипів - голова клубу «Надвечір'я».
    Начальник територіального центру обслуговування населення, голова Рожнятівської районної організації КУН Мар’ян Бардяк та Василь Прокопович Коваль – голова Ради старійшин смт. Перегінська дякували організаторам за такі заходи.
     Пам’ятаймо, людина на цім світі не вічна, життя коротке і гріх тратити його на погані справи. Будьмо добрими, людяними, милосердними, терпеливими, нехай не черствіють наші душі у щоденних клопотах, бережімо свої серця від усього злого.

Немає коментарів:

Дописати коментар