четвер, 30 березня 2017 р.

Уподобання молодих читачів

    У Перегінській міській бібліотеці проходить Тиждень юнацького читання. 
  На абонементі бібліотеки, де працює кафедра «Юнацтво», для учнів шкіл та і для всіх користувачів бібліотекарі розробили цікаву і пізнавальну книжкову  виставку «Література: прихисток людського духу і краси»,  біля якої проводяться бесіди – інформації про  нові книги. І все  це для того,щоб юнаки та дівчата могли поспілкуватися із книгою і між собою, висловити своє ставлення до книги і читання. 

     Перший розділ виставки  «Слово, яке не старіє» дає можливість книголюбам перегорнути сторінки золотого фонду української та світової класики.
    Дуже цікавим і запитуваним виявився другий розділ виставки «Смак коронованого слова», яка знайомить користувачів бібліотеки з книгами-переможцями Міжнародного  літературного конкурсу  романів.«Коронація слова» відкрила для широкого кола читачів понад 300 авторів, серед яких Ірен Роздобудько, Люко Дашвар, Галина Вдовиченко, Андрій Кокотюха,  Дара Корній, Василь Шкляр та багато інших. Книги, представлені на виставці, різноманітні за тематикою, але кожна з них цікава по-своєму. Працівники бібліотеки сподіваються, що в дивовижному розмаїтті сучасної української літератури, відзначених «Коронацією слова» не тільки молоде покоління, але й кожен читач бібліотеки знайде собі книги до душі.
   Марина та Сергій Дяченки – це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета у сучасному всесвіті фантастики.
     Знамените письменницьке подружжя дебютувало романом-фентезі «Брамник» 1994 р. З тих пір ними створено понад 100 авторських книг, частину яких представлено на виставці у розділі «Світ фантазії Дяченків». Твори Марини та Сергія Дяченків – це  поштовх до роздумів над вічними цінностями, над найгострішими проблемами сучасного суспільств. Проза Дяченків дає змогу подивитися на звичайні речі під незвичним кутом.
Тож, запрошуємо всіх бажаючих, завітати на абонемент та ознайомитись з неймовірними та захоплюючими творами Марини та Сергія Дяченків.
  Розділ «Сторінками сучасної української прози»  дозволить користувачам бібліотеки  познайомитися та прочитати цікаві книги сучасних авторів.
  Бібліотекарі зазначають, що в наші часи важливо заохотити молодь до читання книг, переконати школярів та студентів, що книга – це не лише джерело корисної інформації.
  Література дає нам колосальний життєвий досвід. Вона робить людину інтелігентною, розвиває в ній почуття краси, розуміння життя, креативність, творчість.
     Читайте! Нехай Ваше життя буде наповнене зустрічами з цікавими книгами!

Немає коментарів:

Дописати коментар