четвер, 2 березня 2017 р.

Щоб полюбити рідну землю, її неодмінно треба спізнати

   1 березня відбулася екскурсія учнів 8-Б класу до Перегінських бібліотек. Урок-екскурсію здійснила вчитель історії Перегінської  ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Депутат Юлія Миколаївна, яка працює над проектом «Історія селища Перегінське» .
   Працівники познайомили учнів із бібліотекою, особливо звернули увагу  на багатий краєзнавчий книжковий  фонд, який виділено в окремому місці, належне місце в якому займає література , яка висвітлює історію, розвиток та культуру Перегінська.  Такі матеріали висвітлені  і на краєзнавчій виставці «Бойківщина:окраса України» у розділі «Моє рідне селище Перегінське». Також тут  у папках-досьє «Історія смт. Перегінська в його етнополітичних і етносоціальних процесах», «Перегінське: минуле і сучасність»,  «Щоб полюбити рідну землю, її неодмінно треба спізнати (Легенди Перегінська)», «Багатий талантами Перегінськ», «Перегінське та його околиці (у фотографіях)»  зібрані   матеріали періодичних видань та спогади старожилів про селище, з якими учні змогли познайомитись.
   Особливе місце у вивченні історії і розвитку селища займають книги вчителя- пенсіонера Богдана Івановича Депутата «Перегінське:Історичні нариси і новели", яка вже неодноразово перевидавалась та нова книга "Остання куля", яка висвітлює діяльність УПА на теренах нашого селища.
   Значну кількість краєзнавчого фонду становить літературна спадщина Перегінська, яку представляють поети :Осип Мошура, Наталя Данилюк, Любов Соломчак, Йосип Кузь, Галина Гринечко.
   Завідуюча бібліотекою Галина Василів та вчитель Юлія Депутат провели для учнів інтернет-огляд сайтів, на яких можна знайти матеріал про Перегінське.
   Діти з цікавістю переглянули виставку малюнків «Лірика душі»  учениці  Перегінської школи мистецтв Витвицької Софії.
   На завершення вчитель підвела підсумки, зазначивши, що для того, щоб полюбити рідну землю, її неодмінно треба спізнати, а це можна зробити,  скориставшись друкованою продукцією, яка є в бібліотеках селища.

Немає коментарів:

Дописати коментар