пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Навіки з нами наш Тарас

          Скільки б не минуло часу з того дня, коли  народився для світу великий геній слова, захисник знедолених, талановитий  художник  Тарас Шевченко, але пам'ять про нього не померкне. Господь наділив великого Кобзаря  багатьма талантами, найбільшим серед яких був талант служіння рідному народу. Тому в цілому світі творчість великого українця-патріота Тараса Григоровича  люблять і шанують.
   Свято бережуть пам'ять про нього і в Перегінську. Щорічно біля пам'ятника славному Кобзареві збирається чисельна кількість перегінчан, як дорослих так і дітей.  Не стало винятком і відзначення 203-ї річниці від дня його народження.
      Священнослужителі  двох церков відправили панахиду за упокій його душі. З щирим словом  звернувся до присутніх о. Михайло Бойчук, який  проаналізував нелегкий  життєвий  і творчий шлях поета. Він сказав, що на його «Кобзарі» виховується не одне покоління. Звернув увагу, що саме з шевченковими словами на устах помирав на столичному Євромайдані вірменин Сергій Нігоян, який розпочав відлік Небесній Сотні, що слова великого пророка і нині допомагають воїнам у зоні АТО боронити нашу державу.
       Коротко  відмітила значення творчості великого Генія  для України, українців і для цілого світу вчитель Перегінської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Наталія Вірста. Також вона зазначила, що такі люди народжуються раз на тисячоліття, і не кожен народ має таких геніїв, який вже і в ті часи своїм прикладом вчив, як треба боротися за свою країну.
     Значним доповненням до заходу  була співана поезія Тараса Шевченка у виконанні дитячого фольклорного колективу «Маленькі бойки» під керівництвом  заслуженого працівника України Наталії Шпак та вокальної групи Прегінської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 (Керівник  Аня Чічак).
    А працівники бібліотек влаштували викладку творів Великого Кобзаря та про нього "Твою долю плекав, Твоє слово зберіг, Україно!", якою зацікавлювались різні категорії присутніх.
     На завершення прозвучав невмирущий «Заповіт» геніального поета у виконанні «Маленьких бойків» та всіх присутніх.

Немає коментарів:

Дописати коментар