вівторок, 21 лютого 2017 р.

У нашій пам'яті вони назавжди залишились


Їх б’ють, а вони стоять…
Їх отруюють газом, а вони не здаються…
Їх лякають,a вони стають ще сильнішими,
тисячоголосо співаючи «Гімн».
 Їх мільйони і вони мають гідність.
Це -  наша нація, це – українці!...


      20 лютого в селищі Перегінське відбулася година скорботи   «У нашій пам'яті вони назавжди залишились», приурочена  Героям Небесної Сотні.  Біля пам’ятного знаку священники церков св. Духа та Пресвятої Богородиці відправили панахиду за вічний упокій душ Героїв Небесної Сотні  та воїнів  АТО. 
     О. Богдан Русинкевич звернувся до присутніх зі словом Божим, з настановами і повчаннями бути милосердними, чинити добро, молитися за мир і завжди пам’ятати тих, хто приніс себе у жертву заради кращого життя нації.
     Ведуча заходу  викладач Перегінської  ДШМ Світлана Дутка нагадала, про ті тривожні дні і ночі, де впали від снайперів беззбройні перші мітингувальники,  згадала героїв, які померли за світле майбутнє України.
     До громади звернулася селищний голова Ольга Абрам, яка закликала пам'ятати про  тих, хто ціною свого  життя поклав початок боротьби за гідність, свободу і волю.
     З гіркотою говорив про ті  трагічні дні очевидець подій на Майдані  Михайло Федірко, який і далі залишається у вирі подій, доставляючи , як волонтер, допомогу воїнам АТО на передову .
    Зі щемом у серці слухали присутні пісні «Біда», «Свіча», «Молитва» у виконанні  дитячого фольклорно-етнографічного ансамблю «Маленькі бойки», керівник -   заслужений працівник культури України Наталія Шпак,  пісня «Над землею тумани» прозвучала у виконанні вокального ансамблю  Перегінської  ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, керівник Анна Чічак.
     Не залишили осторонь на заході і наших земляків, воїнів АТО, які на даний час перебувають на передовій.   Як подяка, як дарунок, як підтримка  від учителів середньої школи №1  для них  прозвучала  пісня Січових стрільців на слова Левка Лепкого «Маєва нічка».
     Про Героїв Небесної Сотні знято багато документальних фільмів, написано чимало поетичних творів, книг, спогадів, пісень. Чимало літератури є вже і у Перегінських бібліотеках, тому працівники бібліотеки підготували тематичну викладку «Їм у віках судилося безсмертя».   


Немає коментарів:

Дописати коментар