четвер, 9 листопада 2023 р.

Золоте суцвіття української нації

 

9 листопада - всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва почали відзначати в Україні 23 березня 2000 року. Дату встановили Указом Президента України № 484/2000. Від 2013 року, згідно з Указом Президента України від 30 грудня 2011 року № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят», цей день почали відзначати 9 листопада, і він отримав назву «Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва».

Метою святкування є відродження української культури і сприяння розвитку народної творчості. Без перебільшення можна стверджувати, що збереження національних традицій - запорука успішних перетворень сучасного суспільства. Адже культура консолідує націю на розвиток держави, розкриває нашу сутність та вчить нас бути українцями.

Українська культура займає гідну нішу у світовому мистецтві, оскільки має давні коріння. Нам є чим пишатися. Саме завдяки відданим своїй справі митцям українська культура змогла зберегти свою самобутність, попри потужні натиски багатьох агресорів, і посісти гідне місце серед світових культур неповторними цінностями.

Вагомий внесок у відродження національної культури вносять творчі колективи, майстри народного мистецтва та аматори сцени, чия самовіддана творча праця вражає своєю неповторністю,  яскравим колоритом, цікавими творчими проєктами та невичерпною енергією.

З нагоди свята у Перегінській центральній міській бібліотеці розгорнуто книжкову виставку-огляд «Золоте суцвіття української нації»,  яка знайомить із культурно-мистецькою Україною, з людьми, які творять наше сьогодення. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду виставки.


     Працівників культури щиро вітаємо з професійним святом, а також всіх тих, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу!Нехай не вичерпується у ваших душах творча наснага та бажання дарувати людям свій талант. Зичимо Вам нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проектів.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар