понеділок, 14 серпня 2023 р.

Серпневі етюди Ярослава Ткачівського

 


14 серпня, у день Маковея і Спаса (медового), свій день народження святкує  Ярослав Ткачівський – письменник, журналіст, член НСПУ та НСЖУ, заступник голови НСПУ, член ГО «Товариство письменників і журналістів імені Івана Франка», головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього та громадсько-політичного журналу «Перевал», заслужений працівник культури України.

    Поет і прозаїк, пісняр і гуморист, сатирик і журналіст Ярослав Ткачівський є автором близько п’ятьох десятків поетичних та прозових книг, десятьох пісенних збірників, лауреатом багатьох літературних премій.

Він – поет-громадянин, гостре слово якого вистраждане, і надзвичайно тонкий лірик, багато творів  якого покладено на музику, а «Волошки» вже стали народною піснею. Твори письменника глибоко проникають у душу, спонукають до роздумів про сутність життя, його неповторність і унікальність як безцінного Божого дару.

     Книжкова експозиція «Ярослав Ткачівський: «…І серцем, й словом свічу на землі», яка діє в Перегінській центральній міській бібліотеці  , експонує більшість виданих автором книг та журнали «Перевал». 


   Користувачі бібліотеки неодноразово згадують  зустріч із Ярославом Ткачівським у нашій світлиці, зачитуються у його твори, дуже до вподоби прозові, тому так і вийшло, що на виставці відсутні його книги з прозовими творами. 

     Шанувальники творчості Ярослава Ткачівського, прийняли участь у поетичній імпрезі  «Серпневі етюди Ярослава Ткачівського» та прочитали його вірші, які ми пропонуємо вашій увазі. 


                                                              https://youtu.be/5ew9MqDOh3A



    Всі щиро вітаємо автора із його днем народження та бажаємо мирного неба над головою та творчих успіхів.


Немає коментарів:

Дописати коментар