понеділок, 27 червня 2022 р.

Історичний колаж «Історія української Конституції»

Ш маток землі, ти звешся Україною.

                                                                     Ти був до нас. Ти будеш після нас.

                                                                                                                                Л. Костенко.


   28 червня 1986 року депутати Верховної Ради на 5 – й сесії прийняли головний закон нашої держави – першу Конституцію незалежної і суверенної України.

   У день прийняття Конституції України Верховна Рада прийняла закон, за яким 28 червня в Україні відзначається День Конституції.

   Прийняття Основного Закону закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, і це стало найважливішим кроком  у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина. Конституція України – це той міцний фундамент, на якому будуються взаємовідносини в політичному, економічному, соціально – культурному житті народу. Це найважливіший правовий документ будь – якої держави, яка єднає людей, перетворюючи населення у націю, а територію на державу. Основний закон наголошує  на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності, на ній грунтується  наше нелегке сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. 

   Напередодні державного свята Перегінською центральною міською бібліотекою проведено історичний колаж «Історія української Конституції»


 та влаштовано виставку-міркування під такою ж назвою. 

   На виставці висвітлено історію конституцій України від найдавніших часів до сьогодення, а саме від Ярослава Мудрого і Пилипа Орлика і до наших днів. Також читачі дізнаються про перебіг конституційної  реформи, конституційний суд та про сучасний конституційний процес в Україні. 

   Тож нехай це свято об’єднає нас усіх у прагненні творити позитивні зміни, проявляти відповідальність, самовіддано працювати задля розквіту і процвітання нашого краю.

   Колектив Перегінської центральної міської бібліотеки вітає всіх з Днем Конституції України! Бажаємо Вам  Господнього благословення, міцного здоров’я, мирного неба над головою, злагоди, добра та благополуччя.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар