пʼятниця, 3 червня 2022 р.

Безвинні жертви агресії

 

4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули  внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

 


   Верховна Рада України на засіданні 1 червня ухвалила проєкт постанови про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Рішення підтримали 308 народних депутатів. Згідно з постановою, 4 червня в Україні будуть вшановувати на державному рівні пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

  Це державний пам’ятний День в Україні, що відзначається  щороку  4 червня та був запроваджений для ушанування пам’яті дітей, що загинули внаслідок російсько – української війни з 2014 року рішенням  Верховної Ради України від 1 червня 2021 року.

   До Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули  внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України в  Перегінській центральній міській бібліотеці проведено інформаційний дайджест «Безвинні жертви агресії».  Неможливо уявити  біль, який відчуває мати, втративши найдорожче – свою дитину. Не можна  виправдати нелюдів,   які цілеспрямовано відбирають життя у беззахисних, ні в чому не винних українців.

  Починаючи з 2014-го року, через російську збройну агресію на Донбасі, Україна дізналась, як це втрачати дітей на війні. Міжнародний день безневинних дітей — це своєрідний протест проти насильства і війни. Метою цього Дня є спроба відчути біль і страждання дітей усього світу, які піддаються фізичному насильству, морально-психічній і духовній обробці.

   Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення – це діти, що перебувають у зоні воєнних конфліктів. Навряд чи ведеться статистика, яка враховує, скільки дітей гине під час локальних конфліктів по всьому світу.

   Питання захисту дітей – жертв агресії сьогодні, як ніколи раніше, стало актуальним і болючим питанням для України. За час військового конфлікту на Сході нашої держави постраждало близько 1 мільйона 700 тисяч безневинних українських дітей, які втратили можливість жити у власному будинку, ходити у школу, спокійно гратися й відчувати всі барви дитинства. Багато з них живуть у бункерах та бомбосховищах, засинають під мелодію «градів» та прокидаються від свисту куль.

   Міжнародний день безневинних дітей – це своєрідний протест проти насильства і війни

  Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять дітей,  які загинули під час війни розпочатої Росією проти України.

                                     Віддайте шану українським дітям…

Памятаємо...Не пробачимо!!!




 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар