вівторок, 30 листопада 2021 р.

СНІД – сучасна проблема людства



Традиційно 1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом  в ім’я соціальної терпимості  та розширення обміну інформацією про пандемію, що швидкими темпами розповсюджується усіма регіонами земної кулі. За даними ООН, щороку у світі від СНІДу помирає 3 млн. людей, а ще 5 мільйонів стають носіями хвороби. Україна  нині є однією з найнебезпечніших країн Європи  щодо СНІДу. Щоденно реєструють 47 нових випадків ВІЛ – інфекції, 12 випадків захворювань на СНІД.

   Простягнути руку для вітання – цим простим жестом для тих, хто живе з ВІЛ, вимірюється рівень людяності. Острах, уникнення контактів, обмеження спілкування – повсякденні речі, з якими ці люди навчилися якщо не миритися, то співіснувати. У кожного з них – своя історія зараження смертельною інфекцією та історія життя із нею.

  До уваги читачів в Перегінській центральній міській бібліотеці   представлена бібліотечна викладка «Не зламай свою долю». Наявна література  висвітлює основні шляхи передачі інфекції, розміщені матеріали консультування з проблем захворювання на ВІЛ, вірусні гепатити , матеріали освітньо-профілактичних заходів. Адже запобігти хворобі завжди простіше, ніж лікувати.



Немає коментарів:

Дописати коментар