четвер, 8 липня 2021 р.

Родинне свято «Рід, родина, рідня – все це моя сім»я»


 Все відцвітає, і жовкне, і гине, 

Вітром розноситься, ніби сміття… 

Тільки родина – як вічна зернина 

На невмирущому полі життя. 

Родина, родина – від батька до сина, 

Від матері доні добро передам.

 Родина, родина – це вся Україна 

   З глибоким корінням, з високим гіллям. 

                                                                                               В. Крищенко 

    8 липня в Україні відзначається День родини. Це відносно молоде свято, яке почали відзначати в нашій країні з 2012 року. З давніх часів родина для українців відігравала надзвичайну роль, це найбільша цінність у житті, джерело життєдайної енергії, надія на щасливе майбутнє.

   До Українського дня родини в Перегінському Народному домі пройшло родинне свято «Рід, родина, рідня – все це моя сім»я» проведене для працівників культури селища та їх родин.

Присутніх привітала із святом завідуюча бібліотекою для дітей Оксана Яцишинець.

 Пісенні вітання звучали від солістки - методиста Народного дому Віти Олексій.

 Своїм гумором розважив гостей Ярослав Люльчак

Вірші про маму та сім'ю прочитали прочитали бібліотечні працівники - Ліда Мельник та Галина Василів, Надія Люклян та Ольга Петреній.
                     

                                       
   А вокальна група в складі бібліотечних та клубних  працівників завершили свято піснею «Родина, родина» на слова В. Крищенка.

    Додатком до свята була представлена   книжкова виставка  « Українська родина – найбільша цінність нації», яка діє в бібліотеці.

      Література,  яка представлена на виставці, допомагає ознайомить зі звичаями, традиціями української родини,  розповість про родинні взаємини, допоможе пізнати секрети виховання дітей.

   Особливе місце на виставці займає література, яка буде цікава для всієї родини, бо традиції спільного читання батьків і дитини благодатно впливають на всю родину і, що найважливіше, стають приємним та улюбленим сімейним дозвіллям.

   Сім’я – це життєвий осередок, що приводить людину в цей світ, плекає найвищу цінність людства – дітей, цвіт нації, майбутнє народу, завдяки яким кожен батько й мати мають реальну можливість повторити та продовжити себе у своїх нащадках

Сьогодні потрібно відроджувати традиції читання в сім’ї. Саме батьки повинні пройти з дитиною довгий шлях саморозвитку й морального вдосконалення. А завдання книгозбірень – задовольняти найрізноманітніші інформаційні потреби всіх категорій користувачів, мати відповідні ресурси для відродження та популяризації сімейного читання.

В бібліотеці створений центр популяризації сімейного читання «Сім’я і книга», де відвідувачі зможуть підібрати літературу до душі, поспілкуватися з іншими родинами. При організації сімейного читання  в бібліотеці використовується така форма обслуговування, як «сімейний формуляр»,  що сприяє залученню до бібліотеки нових читачів. 

Перегінська центральна міська  бібліотека щиро вітає всі українські родини із цим чудовим святом! Бажаємо, щоб затишок, спокій, любов, достаток, взаємоповага та взаєморозуміння завжди панували у ваших родинах! Нехай для кожного з вас родина буде надійною фортецею, тим місцем, де завжди вас підтримають і допоможуть.


Немає коментарів:

Дописати коментар