понеділок, 19 липня 2021 р.

Дарунок Перегінській центральній бібліотеці від братства УПА

   


      Нещодавно Перегінська центральна  бібліотека отримала в дарунок книгу «Добро Нації – найвищий наказ:Історія однієї родини» від керівника братства УПА     Романа Коріня. Ця книга вмішує історичні нариси та спогади про Українську родину Марійчиних, її жертовність, патріотизм та героїзм у національно-визвольній боротьбі українців за Українську Самостійну Соборну Державу. Унікальність книги в тому, що тут вперше публікується пам'ятка повстанського життя і побуту – «Щоденник Надвірнянського Надрайонного осередку ОУН «ВЕРХОВИНА» за зимовий період 1948/49 року». Автор ідеї випуску книги – онук сім'ї, про яку йде мова в книзі, Андрій Марійчин, депутат Івано-Франківської обласної ради, член постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО/ООС на сході України, а упорядник книги, наш земляк, історик , провідний науковий співробітник Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім.Степана Бандери – Петро Ганцюк. 

   Розпочинається книга дуже зворушливими листами батьків до чотирьохтижневого немовляти, дівчинки Мотринки, яку батьки в ті важкі 40-50 роки ХХ ст., змушені були передати на виховання зовсім чужим людям… 

   Книга буде цікавою щирокому колу читачів.

 Працівники Перегінської центральної бібліотеки висловлюють щиру подяку нашому земляку Петру Ганцюку, депутату обласної ради Андрію Марійчину, голові братства УПА Роману Кореню за подаровану книгу, яка стане цінним поповненням краєзнавчого фонду.


Немає коментарів:

Дописати коментар