пʼятницю, 9 березня 2018 р.

Творча виставка «Кобзарева Україна»

   В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті. Одне з таких імен - ім’я великого поета Т.Г. Шевченко. Вшанування  генія , великого Кобзаря  стало вже традицією. 
    У рамках  відзначення 204 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка  у приміщенні Перегінської міської  бібліотеки     організовано виставку учнівських малюнків на тему «Кобзарева Україна», з метою пропагування творчості великого Кобзаря, заохочення до прочитання його творів, а також розвитку творчих здібностей учнів. На виставці представлені малюнки Глушко Ані, Соломчак Юлі, Мельниковича Василя, Полича Дмитра, Бержавича Дмитра, Стрижак Наталії. Тематика робіт та техніка виконання різноманітна.
   Викладач Оксана Матішак зазначила, що вона пропонувала дітям через власний малюнок проявити креативність та уяву, відчути та глибше пізнати красу поезії Великого Кобзаря.
   Серед учнівських робіт привертає увагу глядачів ілюстрація до поеми «Катерина», яку виконала ліпкою із соломи Стрижак Наталія. Ці роботи представлялись на обласній виставці..
     З малюнків променіє живописна Україна,  віддзеркалюється поетичне Шевченкове слово. 
     Виставку малюнків дітей доповнює книжкова виставка «Невмируще слово Кобзаря», на якій викладена велична Шевченкова поезія та матеріали про життя і творчість Т.Шевченка – альбоми з репродукціями, різні видання Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар