вівторок, 20 лютого 2018 р.

Їм у віках судилося безсмертя

   День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. 
   Тому, вшановуючи світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні та з нагоди 4 –ї річниці Революції Гідності 20 лютого в Перегінську біля стели Героям Небесної Сотні чисельно зібралась громада селища.
    Священнослужителі декан о. Роман Балагура, о. Михайло Бойчук та о. Богдан Русинкевич відслужили панахиду за упокій душ – Героїв Небесної Сотні та у своїх зверненнях відмітили, що мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам'ятати.
    У заході взяли участь голова районного об’єднання воїнів АТО Богдан Мельник, воїни АТО Василь Семко, Богдан Гадзецький  та  волонтер Михайло Володимирович Федірко.
      В цей день за терпіння і мудрість, безмежну любов і відданість Україні їм подякувала та нагородила подяками та подарунками  селищний голова Ольга Василівна Абрам. Вона також зазначила, що події, з часу яких минуло чотири роки, назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця. Герої, котрі віддали своє життя за краще майбутнє, допомогли усвідомити багатьом людям, що таке патріотизм! Гідно поступили ті, хто стояв на Майдані, аби ми з вами гідно жили, гідно поступали, гідно виховували своїх дітей.
   Ведуча Оксана Яцишинець  пригадали страшні події, які відбувалися на Майдані.. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня,зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. 
    До уваги читачів була представлена  виставка -  експозиція «Їм у віках судилося безсмертя» організована на абонементі Перегінської міської бібліотеки, яка познайомила з героями нашого краю, що загинули не жаліючи свого життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар