суботу, 25 листопада 2017 р.

Зроніть сльозу. Нехай не згасне свічка!

  
     Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
     Головне у діяльності бібліотеки  по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам'яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.
     Тому до цієї дати працівники Перегінської міської  бібліотеки організували книжкову виставку-факт «Допоки пам'ять в серці не згасає…», на якій представлені документальні книги та статті та спогади свідків тих жахливих подій.
      В центрі селища 25 листопада біля каплички св. Юрія  проведено вечір пам'яті «Зроніть сльозу.Нехай не згасне свічка!».
    Священнослужителі церков відправили панахиду за жертвами голодомору. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять невинно убієнних, замордованих страшним голодом. 
     Під звуки тужливої мелодії скрипки  Світлана Дутка прочитала вірш Ніни Виноградської «Зроніть сльозу. Бо ми немали сліз»  та згадала про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор».
    Молодіжний хор церкви Пресвятої Богородиці - регент о. Богдан Русинкевич, супроводжував захід духовними піснями «Ідеш за Христом», «Коли на волю проситься сльоза»
   Завершився захід закликом до всіх українців із настанням темряви запалити свічку  пам'яті  і поставити її просто неба перед очима Господа – на знак скорботи і пам'яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників  та прослуховуваням пісні «Голодомор» у виконанні автора музики і слів Анатолія Салогуба.

Немає коментарів:

Дописати коментар