пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Творча зустріч з Ярославом Ткачівським

За матір Україну взяв собі, 
                                                        себто вона мене взяла за сина»
     Під такою назвою 9 листопада 2017 року в Перегінському народному домі відбулася творча зустріч з поетом, прозаїком, піснярем, журналістом Ярославом Ткачівським, який є автором понад 50 поетичних та прозових книг.
    Ярослав Васильович Ткачівський – український поет, письменник, пісняр і гуморист, сатирик і журналіст, громадський діяч, член Національної спілки письменників України ; член Ради, відповідальний секретар Івано-Франківської обласної письменницької організації НСПУ; головний редактор всеукраїнського  літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал»,громадсько-культурний і політичний діяч, лауреат багатьох літературних премій, удостоєний медалі Національної спілки письменників України «Почесна відзнака НСПУ» та багатьох інших творчих нагород.
     Розпочав літературну зустріч молитвою о. Богдан Русинкевич і звернувся до гостя словами-побажаннями Божої ласки й опіки, міцного здоров’я і подальшого розвитку даних Богом талантів.   Працівники Перегінської міської бібліотеки та бібліотеки для дітей розповіли про життєвий і творчий шлях письменника, привітали пана Ярослава з ювілеєм, який він нещодавно відсвяткував , і побажали здоров’я,   наснаги, оптимізму, бадьорості, нових творчих вершин і подальшої плідної праці на благо України. В дарунок для ювіляра прозвучала пісня на його слова «Волошки», яка вже давно стала народною.  
     А потім всі присутні насолоджувались поезією Ярослава Ткачівського, яка звучала із уст автора та яка зворушує всіх до глибини душі.
    Креативний пародист і кращий жартівник Бойківського краю Ярослав Люльчак неперевершено виконав гуморески Ярослава Ткачівського, а також розказав свою гумореску «У Перегінському».
   Щиро вітали поета з ювілеєм та  бажали нових творчих успіхів заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина; заступник селищного голови Перегінської селищної ради Мар’ян Васильович Глинка; письменник, краєзнавець, журналіст, голова літературного об’єднання «Горгани», член Національної спілки письменників України Любомир Михайлів; поетеса, член Національної спілки письменників України Наталія Василівна Данилюк разом з учасниками літературного об’єднання «Горгани»; письменниця, краєзнавець, педагог Оксана Лесюк; начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович та директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак, завідувачка Перегінською міською бібліотекою Галина Василів.
      В дарунок звучали пісні  у виконанні  народного аматорського чоловічого гурту «Братове» Перегінського НД (кер. Ярослав Люльчак), жіночої вокальної групи Перегінського НД (кер. Дарія Король) та лауреата пісенних конкурсів і фестивалів Віталії Олексій.
       
  
     Свято поезії, живе спілкування з цікавою творчою особистістю принесло  хвилини естетичної насолоди всім присутнім.
     Переглядом книжкової виставки «І слово це у мене від Всевишнього», подарунками від Ярослава Ткачівського його книг з автографами завершилося це літературне дійство.
      Яскрава і незбагненна творча палітра Ярослава Ткачівського. Кожен, хто прийшов на зустріч із цим чудовим поетом, поніс із собою вогник радості і світла від його високодуховної творчості, «цілющої сили Слова».

Немає коментарів:

Дописати коментар