вівторок, 26 квітня 2016 р.

«Чорна біль: через 30 років»

 Гріх перед Богом спокутувать будуть
Ті, хто порушив закони святі,-
Дзвони Чорнобиля стогоном будуть,
Щоб не було чорних днів у житті!

      Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця, змушують зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й.
      Пам’яті всім тим, хто загинув у чорнобильському пеклі, та для всіх – для кого Чорнобиль став катастрофою, душевним очищенням і прозрінням присвячена книжкова виставка – набат «Чорнобил…Трагедія…Подвиг…», яка діє на абонементі Перегінської міської книгозбірні. На виставці представлені книжкові фотоальбоми, спогади та документальні свідчення ліквідаторів та евакуйованих жителів. Працівники абонементу  ознайомлюють користувачів із представленими матеріалами.
     26 квітня   з юнацькою категорією користувачів було  проведено   годину реквієм  «Чорна біль: через 30 років». Завідуюча бібліотекою Галина Василів відмітила, що Чорнобильська катастрофа фактично нездоланна, оскільки головним її наслідком є радіація, незрима й невідчутна, здатна діяти протягом тисяч років і на величезних територіях. Саме тому тема Чорнобильської трагедії близька не лише українцям, а й людям усього світу. Цей день буде завжди об'єднувати покоління і народи одним спогадом, однiєю печаллю, однiєю надiєю.


      Розмова про цю страшну подію супроводжувалась переглядом відео «Вибух  на ЧАЕС» та відео «Ліквідація»
      Метою цього заходу було: познайомити молоде покоління з однією із трагічних сторінок історії України; розкрити наслідки трагедії; допомогти учням визначити для себе моральні і ціннісні пріорітети.

Немає коментарів:

Дописати коментар