вівторок, 25 липня 2023 р.

30 ЛИПНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ


   Щороку 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. З метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему.

   ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну.

  Від початку 1990-х років Україна була і залишається транзитною країною та країною призначення для торгівлі людьми. Жертвами цих злочинів стають як чоловіки, так і жінки та діти, яких використовують для примусової праці, сексуальної експлуатації, змушують до жебрацтва та експлуатують у інших формах. З моменту вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року ця проблема набула значно складнішого характеру.

   Факт відзначення Європейського  дня боротьби з торгівлею людьми є нагадуванням про актуальність  проблеми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, ведення превентивної роботи.

   25 липня в Перегінській центральній міській бібліотеці було оформлено виставку-факт «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства» та проведено круглий стіл з працівниками бібліотеки, відділу культури, служби у справах дітей та сім´ї де було обговорено ризики торгівлі людьми в умовах сьогодення. Країна агресор, яка порушила суверенітет та цілісність нашої держави, також використовує наших громадян у трудовому рабстві. 



                                                                                   



   Як  людина потрапляє в ситуацію «торгівлі людьми»? Що потрібно знати, виїжджаючи за кордон? Як можна розпізнати тривожні сигнали, що можуть свідчити про злочинний намір потенційного роботодавця? Більше інформації про явище «торгівлі людьми» – у матеріалах тематичної викладки «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства»   розміщеної в бібліотеці.

Бережіть себе і своїх рідних!


Немає коментарів:

Дописати коментар