четвер, 3 листопада 2022 р.

Єдина Україна

   

   17 – 30 жовтня 2022 року бібліотекарі Перегінської центральної міської бібліотеки  взяли участь  в акції «Єдина Україна -ІІІ» , який проходив  в онлайн режимі за сприяння відділу національ-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України.


   Метою проведення заходу  було формування української громадянської ідентичності у населення на основі суспільно-державних цінностей.

   Протягом курсу навчання розглядались такі теми: «Історія України: між правдою і міфами» (Леся Коцур, кандидат історичних наук); «Українська національна ідентичність через подолання російких міфів» (Р. Потапенко, докторка філософії в галузі історії); «Перші українські добровольці та волонтери» (Св. Липовецький); «Вплив голодомору на формування української ідентичності»(О. Тарапон, кандидат історичних наук); «Герої ХХ століття». Св. Липовецький; «Українські революції»; «Історія АТО/ООС»; «Декомунізація» (Леся Коцур, кандидат історичних наук) та протягом двох днів самостійно проводились перегляди фільмів: «Соловей співає» та «Хто ми? Психоаналіз українців».

   Під час проведення акції всі учасники України дізнались про традиції боротьби за незалежність і соборність України, її героїв, творців національної державності. Слухачі проекту підвищили рівень знань з історії, української мови, народних традицій, який спрямований на формування національно-патріотичних суджень. Здобуті знання сприятимуть формуванню української громадянської ідентичності кожного українця.

   Слухачі онлайн акції щиро вдячні за змістовні та цікаві матеріали.


Немає коментарів:

Дописати коментар