четвер, 27 жовтня 2022 р.

Той незабутній листопад…



 Перший листопад був, є і залишився в українському житті однією з найбільших подій української історії. 1 листопада 1918р. після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель, на стародавній ратуші Львова вперше замайорів національний жовто-блакитний стяг. Листопадові дні лягли в основу всіх подальших змагань і героїчних походів з армією Наддніпрянської України, і підпільної боротьби проти польських окупантів, і нерівного бою з новими поневолювачами.

 З нагоди створення Західно-Української Народної Республіки на теренах Галичини в Перегінській міській центральній бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Той незабутній листопад…», на якій представлено багато цікавих видань,що висвітлюють історію Західної України у революційні часи, події в ЗУНР як складову частину боротьби всього українського народу і діяльність видатних діячів Західно-Української Народної Республіки: Євгена Петрушевича , Левка Бачинського, Дмитра Вітовського, Костя Левицького, Івана Макуха, Івана Мирона. Книги зосереджують на окремих аспектах в історії ЗУНР, боротьбі Української Галицької армії та Українських січових стрільців, Листопадовому чині, злуки ЗУНР з Українською Народною Республікою.


    Змінюються епохи, але незмінною є готовність вірних синів і дочок покласти своє життя на вівтар незалежності. Серед них - січові стрільці, вояки УПА, Герої Небесної Сотні,бійці АТО/ООС та героїв сьогодення – мужніх захисників України від російських окупантів.

   Запрошуємо усіх,  хто цікавиться основними проблемами та напрямками процесу державного будівництва в Західно-Українській Народній Республіці до бібліотеки на перегляд книжкової виставки.


Немає коментарів:

Дописати коментар