четвер, 13 жовтня 2022 р.

«Ті, що на коліна не стали, ті, що за волю життя віддали»

     14 жовтня – Покрова пресвятої Богородиці. В цей величний день всі українці святкують також День захисника Вітчизни, що відзначається згідно історичної традиції вшанування українського війська – козацтва, вояків УПА та теперішніх воїнів. Це свято є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь. 
 На зламі епох, коли відбуваються переоцінювання цінностей, змінюються світоглядні орієнтири, інтереси всіх соціальних груп, патріотизм стає стрижнем, навколо якого об’єднуються кращі сили суспільства. Патріотизм поєднує в собі любов до України, до свого народу, гордість за її минуле і сьогодення, готовність до її захисту, утвердження в свідомості об’єктивної оцінки ролі українського війська в українській історії, спадкоємності розвитку Збройних Сил у відстоюванні ідеалів свободи та державності України, її громадян від княжої доби Гетьманського козацького війська, військ УНР, Січових стрільців, воїнів УПА, Майдану, героїв Небесної Сотні та героїв сьогодення – мужніх захисників України від російських окупантів.
     З нагоди свята в Перегінській центральній міській бібліотеці презентовано бібліотечну виставку «Україна: вчора і сьогодні», де висвітлено матеріали про історичне минуле та героїчне сьогодення України, а також представлені книги, монографії з питань історії та сьогодення українських військових традицій, вшанування бойового подвигу, звитяги, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню українському народу. А тематичний розділ «У боротьбі за волю України» присвячений 80-річчю утворення Української Повстанської Армії.

   





   Також працівники бібліотеки підготували бук трейлер «Ті, що на коліна не стали, ті, що за волю життя віддали» по книзі Богдана Депутата «Остання куля», присвячену сотенному «Довбушу» із Перегінська - Володимиру Депутату та його побратимів .


\
   Ми дякуємо кожному захисникові за мужність, патріотизм, відвагу та самопожертву. Ви виборюєте майбутнє, про яке мріяли і за яке віддавали життя Герої Небесної Сотні та тисячі патріотів. Щиро вітаємо всіх, хто має честь носити горде ім’я захисника України, зі святом і бажаємо незламної волі, мужності та надійного тилу, міцного здоров’я та мирного і щасливого майбутнього кожному з нас, нашим рідним, усій Україні. Бажаючих ознайомитися з книжковою виставкою запрощуємо до нашої бібліотеки.
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

Немає коментарів:

Дописати коментар